Последното, което иска Европа в момента е нестабилност в

...
  Последното, което иска Европа в момента е нестабилност в
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Ако протестите бяха успели преди два месеца, имаше риск Борисов да се върне на власт

 
„ Последното, което желае Европа сега е неустойчивост в България предвид на Коронавирус рецесията и последвалите големи стопански последици, както и с спора в Нагорни Карабах, който минава във война и с сложния бракоразвод Брекзит ”.
Това съобщи политологът Калоян Методиев пред 7/8 тв.
“Ако Европейски Съюз имаше толкоз огромна тежест за интервенция, откритата война против Орбан от дълго време щеше да е приключила, а както виждате Орбан към момента ръководи Унгария. ” Политологът бе безапелационен, че бъдещето на България ще се реши в България от всички нас: “Без ние, като общество, да си напишем домашното и да гласуваме всеобщо, няма да има действителна смяна в България ".
Методиев изрази мнение, че нахлуването на Прокуратурата в президентството е запалило искрата на митинга, само че една от главните аргументи за митинга е бил филмът за “Осемте джуджета ”:
“Той отключи боязън у хората, че дребният и междинен бизнес, и даже огромният бизнес, е под опасност и посредством прокурорско-следователски-мутренски схеми всеки бизнес може да бъде откраднат. Държавата би трябвало да е поръчител за сигурност, успокоение и правдивост, само че това ръководство не е такова. ”
Калоян Методиев е безапелационен, че заплахата за политическата и партийна ситема в България е била в първите месец и половина на митингите, тъй като процесите в Българска социалистическа партия узряваха, а тогава и другите опозиционни партии не бяха в кондиция, в която можеха да отидат на избори.
Той добави, че и планът на Цветанов, който дава мощна поръчка за реванш на ГЕРБ към този миг не е бил структуриран: ”Христо Иванов също не беше изцяло подготвен за избори. Беше доста рисково в този миг да се тръгне на избори. Желанието тогава беше за незабавна оставка, само че действителният резултат щеше да е “Борисов 4 ”.
“Вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия бе килима пред “Борисов 4 ” и продължение на хаоса в страната. Битката в Българска социалистическа партия бе исторически конфликт за бъдещето на България. Социалистите бяха безапелационни - 81% гласоподаваха за Корнелия Нинова.
Днес Българска социалистическа партия е консолидирана. Ако митингите бяха съумели преди два месеца имаше риск Борисов да се върне на власт ” беше безапелационен той.
Калоян Методиев акцентира, че в този момент партиите са готови за нови избори, при които ще може да има баланс на ръководещите и да се отстоява честността на избора: “Важно е да не позволяваме старите неточности, с цел да може Борисов да изпие горчивата чаша докрай и да се раздели с политическата система след вота на жителите. ” “България има огромен проблем с корупцията и независтимостта на правосъдната система. От отчетите на Европейска комисия няма резултат към този момент 12 години. Реалната политика в Европейския съюз се прави от националните страни посредством техните министър-председатели или президенти според от формата на ръководство ”, разяснява Методиев. Политологът съобщи, че центърът на ръководство на Европейски Съюз е Европейският съвет, където най-голямо въздействие имат Германия и Франция: “Европейската комисия се назначава от тези държавни управления, както и Европарламентът се сформира от болшинства от тези страни. ”
“Борисов се е вкопчил във властта и стои на власт напук. Развръзката следва в идващите месеци. С Борисов ще си отиде един циничен модел на ръководство. България има потребност от рестарт ", приключи Калоян Методиев.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР